Kepiye botol kaca?

Proses produksi botol kaca kalebu:

① Proses pra-bahan mentah. Tresake bahan mentah sing akeh banget (pasir kuarsa, abu abu, watu gamping, feldspar, lan sapiturute) kanggo garing bahan mentah lembab, lan copot bahan mentah sing wesi kanggo njamin kualitas gelas.

② Persiapan bahan batch.

Leleh. Bahan bathi digawe panas ing suhu sing dhuwur (1550 ~ 1600 derajat) ing kilen blumbang utawa tungku supaya bisa nggawe kaca seragam, non-gelembung, lan cairan sing cocog karo syarat-syarat ngecor.

④Forming. Sijine kaca Cairan ing cetakan supaya produk kaca kudu dibutuhake, kayata piring sing rata lan macem-macem piranti.

⑤ Perawatan panas. Liwat pangolahan, quenching lan proses liyane, stres, pamisahan fase utawa kristalisasi ing njero gelas bakal diilangi utawa diasilake, lan kahanan strukture gelas diganti.

Ya, prabédan antara kaca tempered lan gelas tahan panas

1. Panganggone beda

Gelas templat digunakake kanthi akeh ing konstruksi, dekorasi, industri manufaktur mobil (lawang, windows, tembok tirai, dekorasi interior, lsp), industri manufaktur perabot (cocog karo barang-barang, lan sapiturute), industri manufaktur perabot omah (set TV, oven, udara kondisioner, kulkas lan produk liyane).

Gelas tahan panas digunakake ing industri kebutuhan saben dinane (wadhah gelas tahan panas, perangkat kaca kaca sing tahan panas, lan sapiturute), lan industri medis (umume digunakake ing ampul lan medis eksperimen).

2. Efek suhu beda

Gelas tahan panas yaiku jinis gelas karo resistensi kejut termal sing kuwat (bisa tahan penyejuk lan suhu suhu kanthi cepet lan koefisien ekspansi termal), lan nggunakake suhu dhuwur (suhu galur lan suhu sing alus), saengga ing oven lan oven gelombang mikro , sanajan suhu kedadak, Sampeyan uga bisa digunakake kanthi aman nalika diganti.

Owah-owahan sementara ing kaca tempered ing oven microwave bisa nyebabake retak. Ing proses nggawe kaca tempered, amarga "nikel sulfida", gelas bakal nggedhekake wektu lan owah-owahan suhu, lan ana kemungkinan bledosan. Ora bisa digunakake maneh.

3. Beda cara crushing

Yen kaca tahan panas rusak, bakal retak lan ora bakal buyar. Gelas tahan panas ora duwe risiko kanggo njeblugake mandat amarga nikel sulfida, amarga gelas tahan panas alon-alon, lan ora ana energi kanggo kondensasi ing njero gelas, saengga rusak ora bisa mabur.

Yen gelas tempel kasebut bakal krupuk lan bakal mabur. Sajrone proses tempering, kaca tempered bentuk prestress lan energi kondensasi, saengga yen rusak utawa njeblug, energi kondensine bakal diluncurake, mbentuk fragmen sing kasebar, lan ing njeblug.


Wektu kirim: Apr-29-2020